Arhiv novic in obvestil

Šolsko leto 2019/2020

Dogajanje v našem vrtcu

petek, 26. 6. 2020, 22:17, objavila Mateja Sever

V vrtcu Benedikt smo po nekaj tedenskem premoru že komaj čakali, da se ponovno srečamo. Pošteno smo se že pogrešali in že nestrpno čakali, da se bomo spet videli. Naše preživljanje časa v vrtcu je zelo aktivno, saj niti malo ne počivamo. Naše male glavice in rokice so pripravljene na ustvarjanje in v teh dnevih smo ustvarili že nekaj prečudovitih stvari. Čeprav je še kislo vreme, nam z vso močjo poletje trka na vrata. Mi smo se odločili, da odpremo vrata na stežaj in bomo poletje z veseljem pričakali.

Skupinsko fotografiranje 2020

ponedeljek, 8. 6. 2020, 14:17, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši, učenci, otroci in delavci šole!

Zaradi zaprtja šole je v mesecu marcu odpadlo tradicionalno fotografiranje. Ker želimo fotografiranje in spomine obdržati, smo se s fotografskim podjetjem dogovorili za fotografiranje ob upoštevanju trenutnih razmer in priporočil.

Fotografiranje za skupinsko fotografiranje bo izvedeno:

 • V petek, 12. 6. 2020, od 8.20 naprej za 9., 1. in 2. razred in preostanek vrtca Benedikt na OŠ Benedikt in v vrtcu Benedikt.
 • V petek, 19. 6. 2020, od 8.20 naprej za 3., 4., 5., 6., 7. in 8. razred na OŠ Benedikt.

Učenci/otroci se bodo fotografirali posamezno, skupinska fotografija pa bo sestavljena kot kompozit portretnih fotografij (glej primer spodaj). Razredi bodo prihajali na fotografiranje posamezno ob upoštevanju higienskih pravil in primerne razdalje.

 • Ponudba in cene ostajajo enake, spremeni se cena za generacijsko fotografijo (9. razred), ki znaša 5 € in je zaradi kompozitne postavitve večje dimenzije.
 • Učenci lahko naročilo prinesejo na natisnjenih letakih, ki so jih prejeli.
 • Denar za naročila pobira fotograf v šoli ob fotografiranju.
 • Učenci/otroci naj na dan fotografiranja prinesejo izpolnjeno naročilnico, denar in NASMEH :)

Zbiralna akcija papirja

ponedeljek, 8. 6. 2020, 13:52, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in skrbniki!

Ker smo dobili informacije, da veliko staršev in občanov muči prostorska stiska s shranjevanjem odpadnega papirja, se je porodila ideja – organizirati preprosto akcijo, pri kateri ne bi tehtali in tekmovali, ampak le preprosto zbirali – za vse.

Zato smo naročili kontejner, ki bo od ponedeljka, 15. 6. 2020, stal na parkirišču pri kapelici.

Zbiralna akcija bo potekala nekoliko drugače:

 • Starši bodo papir SAMI odložili v kontejner.
 • Ni tehtanja, vodenja evidenc in namenske razporeditve sredstev glede na razred (strokovna ekskurzija).
 • Vsa zbrana sredstva gredo neposredno v Šolski sklad, ni razdelitve po razredih – sredstva se bodo porabila v skladu z odločitvami Upravnega odbora šolskega sklada.
 • Kontejner bo odprt vsak dan od ponedeljka, 15. 6. 2020, od 7.00 do 14.00, do petka, 19. 6. 2020, do 13. 00.

Lep pozdrav, Aljoša Bradač

Obvestilo

sobota, 30. 5. 2020, 18:22, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

obveščamo vas, da od 1. 6. 2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

NIJZ ob nadaljnjem sproščanju ukrepov še vedno priporoča, da so v ospredju zadostne fizične distance in dosledno izvajanje higienskih ukrepov.

Glede na to vas prosimo, da še nadalje upoštevate naše zaščitne ukrepe glede prihoda v vrtec in odhoda iz vrtca, vstopanje v vrtec in gibanje po vrtcu.

V vrtec pripeljite le zdravega otroka! Prosimo, da ob prihodu otroka v vrtec strokovni delavki predate Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec ter v vrtec pripeljete le zdravega otroka.

Za starše, ki se boste iz različnih razlogov odločili, da otrok še ne boste vključili v vrtec do 30. 6. 2020, bo vrtec v skladu z okrožnico MIZŠ št. 6030-2/2020/15 BREZPLAČEN.

Ukrepi, ki se tičejo Vašega gibanja v vrtcu

petek, 15. 5. 2020, 16:46, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

v nadaljevanju navajamo nekaj ukrepov, ki se tičejo Vašega gibanja v vrtcu. Prosimo Vas, da jih za zagotavljanje varnosti Vas in Vašega otroka ter vseh zaposlenih vrtca upoštevate. Potrebno bo nekaj prilagoditve z naše in vaše strani, za kar se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Čakalni seznam otrok za vključitev v vrtec Benedikt

petek, 15. 5. 2020, 16:35, objavila Doris Horvat

Objavljamo čakalni seznam otrok za vključitev v vrtec Benedikt. Dosegljiv je na spodnji povezavi.

Obvestilo o ponovnem odprtju vrtca

nedelja, 10. 5. 2020, 18:24, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši in zakoniti zastopniki,

z veseljem vam sporočamo, da bo po času, ki nam ga je prinesla epidemija koronavirus Covid – 19 in nam preprečila opravljanje naše dejavnosti, naš vrtec z 18. 5. 2020 predvidoma ponovno zaživel in odprl svoja vrata.

Pri tem poudarjamo, da je glede na še vedno trajajoče posebne razmere nujno upoštevati ukrepe, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje v dokumentu Higienska priporočila za izvajanje predšolske vzgoje. Z upoštevanjem teh priporočil bodo v največji možni meri zmanjšana tveganja za možni prenos okužb in bo vzpostavljeno varno in spodbudno okolje za vaše otroke, vas in naše zaposlene.

V skladu s Higienskimi priporočili NIJZ bo vrtec pripravil protokole in načrte izvajanja ter organizacijo dela, kar pomeni, da bomo imeli posebna pravila za prihod in odhod otrok, uporabo garderob, predajanja otrok strokovnim delavkam itn. Za lažje komuniciranje in izvajanje našega dela vam bomo pripravili informacije z navodili.

Predvsem pa je v tem trenutku nujno, da pridobimo ključne informacije, na podlagi katerih bomo lahko organizirali delo v vrtcu. Zato starše prosimo, da PISNO (preko e-maila na ) ali USTNO (na tel. št. 051/622 830) seznanite vrtec o nameri vključitve otroka do torka, 12. 5. 2020 do 13.00 (obvezno navedite uro prihoda in odhoda v vrtec).

Hkrati boste izpolnili in podpisali IZJAVO, ki nam jo je kot prilogo k okrožnici posredovalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je priloga obvestilu. Brez podpisane izjave vključitev otroka v oddelek ni dovoljena.

V okviru vseh znanih podatkov in proučitev okoliščin bomo lahko pripravili organizacijo dela, ki nam med drugim narekuje tudi zmanjšanje normativov za oblikovanje oddelkov v času izrednih razmer.

Poudariti je potrebno, da se v vrtec vračajo le zdravi otroci. Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ odsvetuje vključitev otroka v vrtec. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Strokovni delavci se zavedamo odgovornosti in zahtevnosti naloge, ki nas čaka. Kljub temu vas z veseljem pričakujemo, ker vemo, da nam bo skupaj z vami in vašo pomočjo USPELO.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

5. maj – Mednarodni dan higiene rok – Ohranimo življenja: očistimo roke

torek, 5. 5. 2020, 19:34, objavila Sabrina Barbarič

Higiena rok v današnjem času, ko se soočamo z epidemijo COVID-19, dobiva še večji pomen. Postala je nepogrešljiv del našega vsakdana, postala je dejanje, ki rešuje življenja.

Poučno preživljanje prostega časa

četrtek, 23. 4. 2020, 13:10, objavila Doris Horvat

Spoštovani starši in dragi otroci!

Da bi vam čas v karanteni hitreje minil, ob tem pa bi se otroci še kaj novega naučili, prilagamo nekaj povezav do zanimivih vsebin.

Zgodba o medvedku Frideriku ni navadna zgodba, ampak zgodba z vajami za razgibavanje organov, ki sodelujejo pri nastanku govora in spodbujajo govorno-jezikovni razvoj otrok.

Zvočne logopedske pravljice prav tako prispevajo h govorno-jezikovnemu razvoju.

Tukaj in tukaj najdete veliko zvočnih pravljic, ki jih otrokom lahko predvajate pred spanjem.

Lutkovno gledališče Ljubljana omogoča ogled predstav kar preko spleta.

Želimo vam obilo zabave ob poslušanju pravljic in upamo, da se čimprej vidimo.

Velikonočni prazniki

petek, 10. 4. 2020, 11:40, objavil Aljoša Bradač

Podaljšan vpis novincev v vrtec Benedikt za šolsko leto 2020/2021

sreda, 1. 4. 2020, 14:11, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

zaradi izrednih razmer, ki so posledica nevarnosti virusa COVID-19, se vpis novincev v vrtec Benedikt za šolsko leto 2020/2021 podaljša.

Podaljšan vpis bo potekal od 1. 4. 2020 do 10. 4. 2020.

Vloge za vpis otroka bomo sprejemali po redni pošti (Osnovna šola Benedikt, Šolska ulica 2, 2234 Benedikt) ali na uradni elektronski naslov šole .

S spoštovanjem,

Aljoša Bradač, ravnatelj

Spodbujajmo redno uživanje zajtrka pri delu od doma

ponedeljek, 30. 3. 2020, 15:25, objavila Sabrina Barbarič

Pri spodbujanju uživanja zajtrka ima ključno vlogo družina, zelo pomembno vlogo pa imajo tudi šole in vrtci, ki spodbujajo redno uživanje zajtrka. Zakaj je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, najdete v spodnji priponki.

Redno zajtrkujte in ostanite zdravi!

Sabrina, organizatorka šolske prehrane

Obvestilo

petek, 26. 3. 2020, 20:58, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši!

Varnostni ukrep države, da vrtci in šole zapro svoja vrata, ostaja v veljavi, zato bosta šola in vrtec zaprta do nadaljnjega.

Ta teden smo v šoli začeli izvajati pouk na daljavo in odzivi uporabnikov (staršev in učencev) so pozitivni. Seveda lahko še veliko izboljšamo. K temu tudi stremimo. Pomembno pa je, da ohranimo stik in komuniciramo.

Pripravljamo analizo dejavnosti preteklega tedna in veseli bomo povratnih informacij.

Nasveti in dejavnosti za otroke v vrtcu so objavljeni pod tem obvestilom!

Predvsem, spoštovani starši, ne pozabite, da smo v tem obdobju tukaj za vas in vaše otroke, pripravljeni pomagati, kjer je to le mogoče.

Ostanite zdravi!

Aljoša Bradač, ravnatelj

Nasveti in dejavnosti za otroke v vrtcu

petek, 26. 3. 2020, 20:40, objavila Doris Horvat

Spoštovani starši/skrbniki,

znašli smo se v novi, neznani situaciji, ki je lahko za marsikoga zelo stresna. Neznane situacije povzročajo stiske tudi otrokom. Zato smo za vas pripravili nekaj informacij, napotkov in dejavnosti za lažje spopadanje z nastalo situacijo in čim bolj kvalitetno preživljanje časa.

Otroci se lahko na težko in vznemirjujočo situacijo odzivajo na različne načine, zato je zelo pomembno, da vzpostavite razumevajoč odnos z otroki. Pri otrocih se lahko pojavijo občutki tesnobe, jeze in vznemirjenosti, nočne more, močenje postelje, pogoste spremembe razpoloženja, lahko se umaknejo ali pa se, nasprotno, oklepajo staršev ali skrbnikov. Zato:

 • Otroci naj imajo možnost izraziti in sporočiti svoja občutja v okolju, ki je varno in jih podpira, saj to zanje predstavlja olajšanje. Vsak otrok izraža čustva na svoj način. Otrokom pomagajte najti pozitivne načine za izražanje motečih občutkov (kot so jeza, strah in žalost), na primer preko ustvarjalnih dejavnosti, kot sta risanje in igra.
 • Ustvarite skrbno okolje okoli otroka, saj v teh težkih časih potrebujejo ljubezen in pogosto tudi več pozornosti.
 • Pomembno je, da odrasli dobro obvladate svoja čustva in ostanete mirni, poslušate skrbi otrok in jih s prijaznostjo pomirite. Starši večkrat objemite svoje otroke in jim povejte, da jih imate radi in ste ponosni nanje, saj se bodo tako počutili bolje in varneje.
 • Če je le mogoče, otrokom omogočite igranje in sprostitev.
 • Če so otroci slučajno ločeni od staršev in skrbnikov, poskrbite za redne in pogoste stike (preko telefona, video klicev).
 • Poskusite obdržati oz. poskrbite za čim bolj običajno vsakodnevno rutino ali pomagajte ustvariti novo rutino, vključno z učenjem, igranjem, sproščanjem.
 • Povejte otroku, kaj se dogaja, seveda z informacijami, ki bodo otrokom razumljive in prijazne. Razložite jim, kako lahko ostanejo varni (npr. pokažite jim pravilno umivanje rok). Vendar pazite, da jim ne posredujte preveč informacij hkrati.
 • Čas pogovora o koronavirusu naj bo omejen, poskušajte se osredotočiti na pozitivne vidike vašega življenja.
 • Povejte otroku, da gre za obdobje, ki bo minilo.
 • Izogibajte se razglabljanju o govoricah in nepreverjenih informacijah pred otrokom.
 • Informacije v zvezi s koronavirusom pridobivajte iz zanesljivih virov (npr. ministrstva, NIJZ, WHO in medijev, ki te informacije povzemajo).
 • Lahko izvajate raznorazne aktivnosti, ob katerih lahko otroke na zanimiv način poučite o virusu, npr.:
  - igre umivanja rok po rimah/pesmih,
  - čiščenje in razkuževanje hiše pretvorite v zabavno igro,
  - narišite slike virusa, ki jih naj otroci sami pobarvajo,
  - otrokom predstavite zaščitno opremo, da se je ne bodo bali (IASC, NIJZ).

Otrokom lahko razložite trenutno situacijo s pomočjo naslednjega videoposnetka: Zakaj ne smem v vrtec? in pravljice o Koronavirusu.

Tukaj pa še nekaj zanimiv idej za ustvarjanje in krajšanje časa ob katerih boste pozabili na trenutno situacijo in skrbi: ZVEŽČIČ AKTIVNOSTI.

Če imate kakršno koli vprašanje, se lahko obrnete na svetovalno delavko na elektronskem naslovu .

V primeru stiske ali če potrebujete pogovor, se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stiski:

 • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
 • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur na dan, vsak dan). Klic je brezplačen.
 • TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.

Viri:

Materinski dan

sreda, 25. 3. 2020, 07:00, objavil Aljoša Bradač

Drage mame!

Ker bo danes manjkala rožica, ker bo danes kak poljubček manj, ker vas danes kdo ne bo objel ... Vam podarjamo tele verze Neže Maurer – naj vam povedo, kako zelo, zelo radi vas imamo.

Ne bom lovila zvezdic – na nebu naj žarijo.
Rož ne bom iskala – kjer so, tam naj cvetijo.
Nič ptičk ne bom prosila, da pesmice bi pele –
naj letajo, kjer hočejo proste in vesele.

Sama bom zapela pesem iz srca,
pa bo najbolj vesela moja mamica!

ČESTITKE OB MATERINSKEM DNEVU!

Usmeritve za pogovor z otroki

torek, 24. 3. 2020, 14:35, objavila Sabrina Barbarič

Dragi starši, skrbniki,

situacija, ki smo ji izpostavljeni zaradi dogajanja v zvezi s korona virusom, nas postavlja pred svojevrsten izziv.

Otroci bodo v takšni situaciji - zaprtje šol in vrtcev - morda imeli več vprašanj v zvezi z dogajanjem, kot sicer. Zato smo v priponki za vas pripravili nekaj usmeritev za pogovor z otroki.

Vpis novincev v Vrtec Benedikt za šolsko leto 2020/2021

nedelja, 15. 3. 2020, 21:43, objavila Nataša Golob

Spoštovani!

Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID19, sta od ponedeljka 16. 03. 2020, Vrtec Benedikt in OŠ Benedikt ZAPRTA.

Zato lahko od ponedeljka, 16. 3. 2020 do petka. 20. 3. 2020, oddate VLOGO ZA VPIS OTROKA V VRTEC po elektronski pošti ali po navadni pošti na naslov OŠ Benedikt, Šolska ulica 2, 2234 Benedikt.

Hvala za razumevanje.

Poziv Sekcije za primarno pediatrijo ob epidemiji Covid-19

nedelja, 15. 3. 2020, 10:34, objavil Aljoša Bradač

Slovenski pediatri pozivamo vse prebivalce Slovenije, še posebno pa starše vseh otrok in mladostnike, da zaradi hitrega širjenja okužb z virusom covid-19 v naslednjih tednih skrbno spremljajo javna opozorila s strani države in se dosledno držijo vseh podanih navodil.

Otroci in mladostniki omenjeno bolezen večinoma prebolevajo v blažji obliki, vendar zaradi tega tudi pomembno prispevajo k širjenju virusa v družbi. Ravno zaradi tega je v trenutni situaciji najpomembnejše, da so otroci in mladostniki za nekaj tednov izključeni ne samo iz vrtcev, šol in fakultet ampak tudi iz vseh oblik druženja ali skupinskih športnih in drugih aktivnosti. Zato odsvetujemo vsa druženja otrok v zaprtih prostorih, igranje na skupnih igralih ali obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Družine naj se zadržujejo doma ali zunaj na prostem, vendar brez druženja z drugimi. Športne aktivnosti lahko skupaj z otrokom izvajamo zunaj na prostem individualno. Prav tako naj to ne bo čas celodnevnega virtualnega druženja, ki sicer ne predstavlja nevarnosti za širjenje virusa, je pa kljub vsemu tvegano početje za otroke in mladostnike, če je časovno in vsebinsko nenadzorovano.

Večji otroci in mladostniki, ki bodo mogoče v naslednjih dneh ostali sami v domači oskrbi, naj se v tem času ne družijo s sošolci ampak ostanejo pri sebi doma. Upoštevajo naj tudi navodila šol v tem času.

Starši, naučite svoje otroke in mladostnike samostojnosti in previdnosti v skladu s starostjo, ker bomo na tak način uspešnejši in bo to dobra naložba za prihodnost.

Starejši ljudje in kronično bolni ljudje lahko težje prebolevajo okužbo s korona virusom, zato naredite vse, da jih ne okužite. Babic in dedkov tokrat ne vključujmo v čuvanje otrok.

Z upoštevanjem higienskih navodil, navodil glede druženja in z medsebojno solidarnostjo poskrbimo za najbolj ranljive skupine naše družbe ter dokažimo vsem, da nam je mar za ljudi okoli sebe.

V primeru, da vaši otroci in mladostniki zbolijo, pokličite njihovega izbranega zdravnika in izkoristite vse možnosti svetovanja preko elektronske pošte ali telefona in prihajajte v naše ambulante in v dežurne službe samo v nujnih primerih in najavljeno.

V imenu Sekcije za primarno pediatrijo ZZP

Denis Baš dr.med.spec pediater, podpredsednik

Ljubljana, 13. 3. 2020

Obvestilo o varstvu za nujne primere

petek, 13. 3. 2020, 14:30, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 16.03.2020, Vrtec Benedikt ZAPRT iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 16. 03. 2020, bomo SAMO za NUJNE PRIMERE organizirali varstvo.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine, to so zaposleni v:

 • zdravstvu,
 • policiji,
 • vojski,
 • zaporih,
 • komunalnih službah,
 • živilskih trgovinah,
 • lekarnah,
 • domovih za ostarele,
 • dežurne v šolah in vrtcih,
 • redarstvih in
 • službah civilne zaščite (več)

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne-nujnih del ...), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov do nedelje, 15. 3.2020 do 16.00.

Za vključitev v izredno dežurstvo je nujno, da predložite izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah, ki jo morata predložiti OBA STARŠA.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani.

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Nujno obvestilo

četrtek, 12. 3. 2020, 19:48, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani!

V skladu z okrožnico Ministrstva za znanost, šolstvo in šport št. 6030-1/2020/8 in sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje se vzgojno-izobraževalna dejavnost na OŠ Benedikt in v Vrtcu Benedikt od 16. 3. 2020 ne bo izvajala fizično.

To pomeni, da otroci in učenci do nadaljnjega ostanejo v domači oskrbi.

Jutri, v petek, 13. 3. 2020, se bodo šolske dejavnosti odvijale po ustaljenem urniku, prav tako bo jutri deloval tudi Vrtec Benedikt. Glede na priporočila pa vam svetujemo, da v primerih, ko lahko zagotovite domače varstvo za učence in otroke v vrtcu, to storite že jutri. O odsotnosti obvestite razrednika in vzgojitelje.

Prosimo, da redno spremljate objave na naši spletni strani in upoštevate navodila za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID19, ki jih dajejo NIJZ in pristojne inštitucije.

Predvsem je bistveno, da v tem času omejite stike otrok z drugimi osebami, tudi starimi starši, sorodniki in ostalimi. Otroci naj gredo v naravo, preživljajo čas na prostem, vendar doma in na širših površinah. Zadrževanje na igriščih in igralih, kjer je mogoč stik z drugimi osebami, je nevarno za širitev okužbe in ga odsvetujemo. Izogibajte se tudi obiskom (tudi znotraj družine).

O vseh nadaljnjih korakih vas bomo sproti obveščali preko spletne strani šole in vrtca.

Nobena preizkušnja ni tako težka, da je skupaj ne bi mogli prestati. (Neil Anderson)

Pust v našem vrtcu

četrtek, 5. 3. 2020, 22:51, objavila Mateja Sever

V pustnem tednu so v našem vrtcu potekale različne dejavnosti. Otroci so spoznavali pomen pusta, izdelovali lastne maske, prepevali pustne pesmice in prisluhnili različnim ritmom glasbe. Otroci so imeli možnosti izražanja skozi različna področja in izrazna sredstva.

Vsaka skupina otrok si je izdelala svoje maske ali dekoracijo, ki krasijo njihove igralnice in garderobe. Najbolj nestrpno pa smo se veselili glavnega dogodka; pustnega torka in pustne povorke.

Javni vpis novincev v vrtec Benedikt za šolsko leto 2020/2021

sreda, 19. 2. 2020, 22:55, objavila Nataša Golob

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo, 25/08, 98/09 – ZIUZGK, 36/10, 62/10 – ZUPJS, 94/10 – ZIU, 40/12 – ZUJF, 14/15 – ZUUJFO in 55/17) Osnovna šola Benedikt, enota Vrtec Benedikt objavlja

JAVNI VPIS NOVINCEV V VRTEC BENEDIKT ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

Osnovna šola Benedikt, Šolska ulica 2, enota Vrtec Benedikt, vabi K VPISU OTROK v vrtec Benedikt za šolsko leto 2020/2021. Vpis bo potekal od 2. 3. 2020 do 20. 3. 2020.

Obrazec VLOGA ZA VPIS OTROKA V VRTEC, lahko dvignete v tajništvu šole Benedikt ali v vrtcu, vsak dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ali si jo izpišete na spletni strani vrtca Benedikt.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Vabilo na predstavo Čirule Čarule in kihalni prašek

sreda, 19. 2. 2020, 22:40, objavila Nataša Golob

V petek, 21. 2. 2020 nas obišče Miškino gledališče Ku–Kuc s predstavo Čirule Čarule in kihalni prašek. To je iskriva pravljica o čaranju in apčiiih ... kihanju.

Zgodbica o deklici Lini in vili, ki živi v Linini skrinji igrač vas bo navdušila. Vila je sila zabavna in pozna veliko čarobnih besed. V njeni srebrni skrinjici lahko pričara vse kar si zaželi.

Predstava bo v športni dvorani ob 9.15.

Vabljeni!

Prijetno doživetje v lutkovnem gledališču

sreda, 12. 2. 2020, 16:40, objavila Nataša Golob

V okviru kulturnega tedna so otroci 2. starostnega obdobja obiskali Lutkovno gledališče Maribor.

V predstavi Polž na potepu na kitovem repu, so spremljali zgodbo o radovednem polžku, ki se skupaj s kitom odpravita na pot polno napetih trenutkov in nepozabnih doživetij. Na koncu polž, s pomočjo naših otrok, kitu celo reši življenje in tako otroci skozi igro spoznajo nevarnosti, ki grozijo okolju zaradi onesnaževanja in velike količine odvržene plastike. Te živali spravljajo v velike težave.

Tako smo v čudoviti predstavi skupaj s polžkom potovali in spoznavali različne konce sveta.

Prav tako čudovita in vznemirljiva je bila tudi pot z avtobusom v Maribor. Skupaj smo uživali v vožnji, opazovanju, druženju ... in tokrat je pot vsem prehitro minila. Bil je zares lep dan.

Obisk Lutkovnega gledališča Maribor

torek, 4. 2. 2020, 15:36, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

v sklopu kulturnega meseca februarja bodo otroci iz oddelkov Zvezdic, Mehurčkov, Oblačkov in Sončkov obiskali LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR.

Ceno vstopnice in avtobusnega prevoza bo v ta namen vsem otrokom kril ŠOLSKI SKLAD.

Predstavo POLŽ NA POTEPU NA KITOVEM REPU si bomo ogledali v petek, 7. 2. 2020 ob 11.00 uri.

Odhod avtobusa bo ob 10.00 izpred vrtca. Vračamo se med 12.30 in 13.00 uro.

V primeru, da vaš otrok iz kakršnega koli razloga ne bi mogel obiskati Lutkovnega gledališča Maribor, Vas vljudno prosimo, da to sporočite vzgojiteljici vašega otroka.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Vabilo na predavanje

četrtek, 9. 1. 2020, 14:28, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

v sredo, 15. 1. 2020, ob 17.00 vas v okviru januarskih govorilnih ur vabimo v jedilnico šole na predavanje ga. Katje Bernard, pedagoginje Društva za boljši svet na temo AVTORITETA IN VZGOJA V SODOBNEM ČASU.

Predavanje je namenjeno kot podpora staršem pri vzgoji v sodobnem času, kjer stres in naglica odtujujeta od pristnih medosebnih odnosov v družini. Dotika se vprašanj avtoritete, postavljanja meja, odgovornosti ter izbire vrednot, ki jih vzgajamo in učimo v predšolskem obdobju.

Predavateljica odpira vpogled v otrokovo osebnost ter omogoča, da skupaj z otrokom kreiramo prijetnejšo prihodnost.

Vljudno vabljeni!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Ob iztekajočem letu

ponedeljek, 23. 12. 2019, 14:32, objavil Aljoša Bradač

Mednarodni dan strpnosti

torek, 3. 12. 2019, 20:29, objavila Doris Horvat

V našem vrtcu smo novembra obeležili mednarodni dan strpnosti (16. november). Vzgojitelji so z otroki izvedli izobraževalno – ustvarjalne delavnice na temo past upravičene nestrpnosti. Na to temo so otroci 2. starostnega obdobja nato izdelovali likovne izdelke, ki smo jih razstavili v prostorih vrtca, v 1. nadstropju. Avtor programa delavnic je Izobraževalni center Eksena. Nastalo je veliko lepih izdelkov, ki si jih nekaj lahko ogledate tudi v prilogi.

Božični bazar

sreda, 20. 11. 2019, 7:47, objavila Antonija Zorko

Na OŠ Benedikt bo 26. 11. 2019 ob 17.00 uri potekal BAZAR, ki ga pripravljajo otroci iz vrtca in šole. Učenci se bodo najprej predstavili s kratkim kulturnim programom, ki bo v športni dvorani (vhod pri športni dvorani). Po kratkem nagovoru bo ravnatelj starše povabil na BAZAR, na katerem bodo razstavljeni izdelki, ki jih bodo pripravili otroci.

Starši si boste skupaj s svojimi otroki izbrali izdelke, ki vam bodo všeč, in jih boste lahko odnesli domov. S prostovoljnimi prispevki boste prispevali k delovanju Šolskega sklada. V času BAZAR-ja bodo potekale tudi pogovorne ure.

Se že veselimo druženja z vami!

Praznična ustvarjalna delavnica

ponedeljek, 18. 11. 2019, 18:37, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Vabimo vas na praznično ustvarjalno delavnico, kjer bomo skupaj izdelovali in pripravili izdelke za božični bazar, ki ga za vrtec in šolo pripravlja Šolski sklad.

Delavnice bodo potekale v četrtek, 21. 11. 2019, od 15.30 do 17.30 ure, v igralnici vašega otroka.

Otroci iz vsakega oddelka bodo tokrat s pomočjo staršev pripravili izdelek ZA NEŽNO RAZVAJANJE V PRAZNIČNIH DECEMBRSKIH DNEH. Izdelke bomo pripravili za božični bazar in še kakšnega, ki ga boste lahko odnesli domov.

Priložnost obiska božičnega bazarja bo v torek, 26. 11. 2019, ob 17. 00 uri v športni dvorani, kjer si boste lahko izdelke, ki so jih pripravili učenci naše šole in otroci skupaj s starši iz vrtca izbrali in odnesli domov.

Ob izbiri izdelka, ki bo polepšal praznične dni v vašem domu, bomo veseli vašega prostovoljnega prispevka. Zbrani prispevki bodo namenjeni Šolskemu skladu.

Vljudno vabljeni!

Kolektiv vrtca

Obvestilo za čas jesenskih počitnic

četrtek, 24. 10. 2019, 14:22, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Obveščamo Vas, da bodo v času jesenskih počitnic otroci združeni v treh oddelkih.

Prvo starostno obdobje

 • Otroci iz oddelka Lunic in Metuljčkov bodo počitnice preživeli v igralnici Metuljčkov.
 • Otroci iz oddelka Palčkov in Škratov pa v igralnici Palčkov.

Drugo starostno obdobje

 • Otroci iz oddelkov Zvezdic, Mehurčkov, Oblačkov in Sončkov se bodo družili v igralnici Sončkov.

Želimo Vam prijetne jesenske počitnice!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Akcija zbiranja starega papirja

četrtek, 17. 10. 2019, 14:14, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Tudi letos bo v tednu od 21. 10. 2019 do 25. 10. 2019 v OŠ Benedikt potekala akcija ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA. Papir bomo zbirali pred vhodom v šolo med 7.00 in 8.15. Ker se bo papir sproti tehtal, vas v primeru gneče prosimo za malo potrpljenja. Potrudite se in prinesite čim večjo količino papirja.

Šolski sklad OŠ Benedikt

Humanitarna akcija "Drobtinica"

četrtek, 17. 10. 2019, 7:47, objavila Doris Horvat

V nedeljo, 20. 10. 2019, bo v Benediktu potekala humanitarna akcija "Drobtinica", ki jo organizira Rdeči križ Slovenije OZ Lenart v okviru OO RK Benedikt v sodelovanju z OŠ Benedikt. Učenci naše šole se bodo humanitarne akciji udeležili v sklopu interesne dejavnosti Prostovoljstvo. V Benediktu pred trgovino Mercator bo od 7. do 12. ure postavljena stojnica, na kateri bodo učenci v zameno za prostovoljne prispevke ponujali pekovske izdelke in sadje, ki jih bodo podarili donatorji. Zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu OŠ Benedikt, v okviru katerega bomo lahko otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili topel obrok.

Vljudno vas vabimo, da nas podprete s svojim obiskom.

Kostanjev piknik

sreda, 16. 10. 2019, 21:56, objavila Doroteja Šlebinger

Kostanjček zaspanček
(M.Voglar)

Kostanjček zaspanček na veji visi,
zavit ves v lupino prav sladko že spi.
Tedaj pa zapiha vanj veter močan:
kostanjček zaspanček, jesen je na plan!

Kostanjev piknik je potekal v lepem sončnem vremenu na ponedeljkov jesenski dan. Otroci in starši so sodelovali pri prinašanju kostanjev, vrtčevska kuhinja pa je poskrbela za topel čaj. Tudi razigrane otroške glasbe nam ni manjkalo. Starši so se našemu povabilu odzvali v zelo velikem številu in skupaj smo preživeli lep popoldan.

Botra jesen

ponedeljek, 7. 10. 2019, 13:22, objavila Mihaela Kralj

Botra jesen že v deželo prihaja,
z dežjem in vetrom nam rada nagaja.
V polje in gozd je že urno zavila,
barve jesenske povsod je razlila.
S kapljico rose je barve zmešala,
kaplje dežja pa še zraven dodala.
(Janez Kuhar)

Jesen že pridno barva tudi našo naravo z rumenimi, rdečimi in rjavimi barvami. Sonce se že veselo skriva za oblaki in jesenski pridelki so že večinoma pobrani. S svojo paleto jesenskih barv je Botra jesen obarvala tudi naš vrtec. Pogumno je stopila skozi naša vrata in pozdravila otroke v vsaki igralnici. S seboj je prinesla tudi polno košaro jesenskih pridelkov in plodov, katere so si lahko otroci pobližje ogledali in se o njih pogovarjali. Otroci so Botro jesen lepo sprejeli, zapeli so ji pesmice in se poslovili z željo, da jih drugo leto spet obišče. Obljubili so ji, da bodo jesen s pridom izkoristili in se v naravi naužili njenih lepot.

Vabilo na kostanjev piknik

sreda, 2. 10. 2019, 21:10, objavila Nataša Golob

Jaz na piknik grem,
tud' jaz na piknik grem,
jaz na piknik grem,
prišla je lepa že jesen.
Darove spet poklanja,
veliko jabolk in kostanja.
(Mojca Pavlič)

V četrtek, 10. 10. 2019, od 15.00 do 17.00 ure, vas vabimo na kostanjev piknik. Piknik bo potekal na igrišču pred starim vrtcem. Prosimo, da v ta namen prinesete kostanje in dobro voljo.

Lepo vas pozdravljamo, vgojitelji vrtca Benedikt

Predstava Pesmice s podstrešja

sreda, 2. 10. 2019, 20:55, objavila Nataša Golob

V petek, 4. 10. 2019, nas prvič v tem vrtčevskem letu obišče Miškino gledališče KU-KUC s poskočno predstavo Pesmice s podstrešja.

V sodelovanju z Dejanom Krajncem nam pripravljajo predstavo, ki je posebna, drugačna in neponovljiva in prav s to predstavo nas bodo popeljali v prijeten in prav tako poseben Teden otroka, ki ga praznujemo v prihajajočem tednu.

Trajnostna mobilnost

nedelja, 22. 9. 2019, 22:32, objavila Nataša Golob

Skupaj z OŠ smo se odzvali povabilu Ministrstva za infrastrukturo RS k sodelovanju pri izvajanju aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti.

S projektom želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok v vrtcih in njihovih bližnjih in posledično k zmanjševanju motornega prometa v okolici vrtca. Hkrati prispevamo k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja.

V vrtcu nas bo spremljal beli zajček, ki želi očistiti svoj umazani kožušček.

Beli zajček želi otroke in njihove starše spodbuditi, da prihajajo v vrtec na čimbolj trajnosten način: s hojo, s kolesom, s skirojem, z rolerji, s poganjalčkom.

Aktivnosti bomo izvajali v oddelkih drugega starostnega obdobja od septembra 2019 do julija 2021.

Množični tek za otroke

ponedeljek, 16. 9. 2019, 10:17, objavila Nataša Golob

Atletska zveza Slovenije tudi letos pripravlja množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji – Začni mlad, tekmuj pošteno, ki se mu je lani pridružilo več kot 20.000 otrok iz celotne Slovenije. Ta poseben športni dogodek bo v Sloveniji potekal v četrtek, 19. septembra 2019.

Tudi otroci iz našega vrtca se bodo pridružili učencem naše šole, se orientirali na označeni progi s startom in ciljem ter s tekom poskušali premagati razdaljo 200 m.

Sodelovali bodo otroci iz oddelka Sončkov, Mehurčkov in Oblačkov.

Vabilo na 1. roditeljski sestanek

ponedeljek, 16. 9. 2019, 9:30, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Vabimo vas na 1. roditeljski sestanek oddelka vašega otroka, ki bo v prostorih vrtca in sicer v igralnici vašega otroka. Sestanki oddelkov bodo potekali:

 • Lunice - sreda, 18. 9. 2019 ob 16.00
 • Metuljčki - četrtek, 19. 9. 2019 ob 16.30
 • Palčki - sreda, 18. 9. 2019 ob 16.00
 • Škrati - četrtek, 19. 9. 2019 ob 16.30
 • Zvezdice - sreda, 18. 9. 2019 ob 17. 00
 • Mehurčki - ponedeljek, 16. 9. 2019 ob 16.30
 • Oblački - četrtek, 19. 9. 2018 ob 17.00
 • Sončki - četrtek, 19. 9. 2018 ob 16.30

Dnevni red:

 1. Pozdrav in predstavitev strokovnih delavk v oddelku.
 2. Organizacija dela in hišni red vrtca Benedikt.
 3. Predstavitev oddelka in Letnega delovnega načrta.
 4. Dogodki in aktivnosti na nivoju vrtca.
 5. Pobude, predlogi, vprašanja.

Vljudno vabljeni.

Strokovni delavci vrtca