Arhiv novic in obvestil

Šolsko leto 2019/2020

Obvestilo o varstvu za nujne primere

petek, 13. 3. 2020, 14:30, objavil Aljoša Bradač

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 16.03.2020, Vrtec Benedikt ZAPRT iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 16. 03. 2020, bomo SAMO za NUJNE PRIMERE organizirali varstvo.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine, to so zaposleni v:

 • zdravstvu,
 • policiji,
 • vojski,
 • zaporih,
 • komunalnih službah,
 • živilskih trgovinah,
 • lekarnah,
 • domovih za ostarele,
 • dežurne v šolah in vrtcih,
 • redarstvih in
 • službah civilne zaščite (več)

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne-nujnih del ...), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov do nedelje, 15. 3.2020 do 16.00.

Za vključitev v izredno dežurstvo je nujno, da predložite izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah, ki jo morata predložiti OBA STARŠA.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani.

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Obisk Lutkovnega gledališča Maribor

torek, 4. 2. 2020, 15:36, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

v sklopu kulturnega meseca februarja bodo otroci iz oddelkov Zvezdic, Mehurčkov, Oblačkov in Sončkov obiskali LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR.

Ceno vstopnice in avtobusnega prevoza bo v ta namen vsem otrokom kril ŠOLSKI SKLAD.

Predstavo POLŽ NA POTEPU NA KITOVEM REPU si bomo ogledali v petek, 7. 2. 2020 ob 11.00 uri.

Odhod avtobusa bo ob 10.00 izpred vrtca. Vračamo se med 12.30 in 13.00 uro.

V primeru, da vaš otrok iz kakršnega koli razloga ne bi mogel obiskati Lutkovnega gledališča Maribor, Vas vljudno prosimo, da to sporočite vzgojiteljici vašega otroka.

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Vabilo na predavanje

četrtek, 9. 1. 2020, 14:28, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki,

v sredo, 15. 1. 2020, ob 17.00 vas v okviru januarskih govorilnih ur vabimo v jedilnico šole na predavanje ga. Katje Bernard, pedagoginje Društva za boljši svet na temo AVTORITETA IN VZGOJA V SODOBNEM ČASU.

Predavanje je namenjeno kot podpora staršem pri vzgoji v sodobnem času, kjer stres in naglica odtujujeta od pristnih medosebnih odnosov v družini. Dotika se vprašanj avtoritete, postavljanja meja, odgovornosti ter izbire vrednot, ki jih vzgajamo in učimo v predšolskem obdobju.

Predavateljica odpira vpogled v otrokovo osebnost ter omogoča, da skupaj z otrokom kreiramo prijetnejšo prihodnost.

Vljudno vabljeni!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Ob iztekajočem letu

ponedeljek, 23. 12. 2019, 14:32, objavil Aljoša Bradač

Mednarodni dan strpnosti

torek, 3. 12. 2019, 20:29, objavila Doris Horvat

V našem vrtcu smo novembra obeležili mednarodni dan strpnosti (16. november). Vzgojitelji so z otroki izvedli izobraževalno – ustvarjalne delavnice na temo past upravičene nestrpnosti. Na to temo so otroci 2. starostnega obdobja nato izdelovali likovne izdelke, ki smo jih razstavili v prostorih vrtca, v 1. nadstropju. Avtor programa delavnic je Izobraževalni center Eksena. Nastalo je veliko lepih izdelkov, ki si jih nekaj lahko ogledate tudi v prilogi.

Božični bazar

sreda, 20. 11. 2019, 7:47, objavila Antonija Zorko

Na OŠ Benedikt bo 26. 11. 2019 ob 17.00 uri potekal BAZAR, ki ga pripravljajo otroci iz vrtca in šole. Učenci se bodo najprej predstavili s kratkim kulturnim programom, ki bo v športni dvorani (vhod pri športni dvorani). Po kratkem nagovoru bo ravnatelj starše povabil na BAZAR, na katerem bodo razstavljeni izdelki, ki jih bodo pripravili otroci.

Starši si boste skupaj s svojimi otroki izbrali izdelke, ki vam bodo všeč, in jih boste lahko odnesli domov. S prostovoljnimi prispevki boste prispevali k delovanju Šolskega sklada. V času BAZAR-ja bodo potekale tudi pogovorne ure.

Se že veselimo druženja z vami!

Praznična ustvarjalna delavnica

ponedeljek, 18. 11. 2019, 18:37, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Vabimo vas na praznično ustvarjalno delavnico, kjer bomo skupaj izdelovali in pripravili izdelke za božični bazar, ki ga za vrtec in šolo pripravlja Šolski sklad.

Delavnice bodo potekale v četrtek, 21. 11. 2019, od 15.30 do 17.30 ure, v igralnici vašega otroka.

Otroci iz vsakega oddelka bodo tokrat s pomočjo staršev pripravili izdelek ZA NEŽNO RAZVAJANJE V PRAZNIČNIH DECEMBRSKIH DNEH. Izdelke bomo pripravili za božični bazar in še kakšnega, ki ga boste lahko odnesli domov.

Priložnost obiska božičnega bazarja bo v torek, 26. 11. 2019, ob 17. 00 uri v športni dvorani, kjer si boste lahko izdelke, ki so jih pripravili učenci naše šole in otroci skupaj s starši iz vrtca izbrali in odnesli domov.

Ob izbiri izdelka, ki bo polepšal praznične dni v vašem domu, bomo veseli vašega prostovoljnega prispevka. Zbrani prispevki bodo namenjeni Šolskemu skladu.

Vljudno vabljeni!

Kolektiv vrtca

Obvestilo za čas jesenskih počitnic

četrtek, 24. 10. 2019, 14:22, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Obveščamo Vas, da bodo v času jesenskih počitnic otroci združeni v treh oddelkih.

Prvo starostno obdobje

 • Otroci iz oddelka Lunic in Metuljčkov bodo počitnice preživeli v igralnici Metuljčkov.
 • Otroci iz oddelka Palčkov in Škratov pa v igralnici Palčkov.

Drugo starostno obdobje

 • Otroci iz oddelkov Zvezdic, Mehurčkov, Oblačkov in Sončkov se bodo družili v igralnici Sončkov.

Želimo Vam prijetne jesenske počitnice!

Aljoša Bradač, mag. posl. ved, ravnatelj

Akcija zbiranja starega papirja

četrtek, 17. 10. 2019, 14:14, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Tudi letos bo v tednu od 21. 10. 2019 do 25. 10. 2019 v OŠ Benedikt potekala akcija ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA. Papir bomo zbirali pred vhodom v šolo med 7.00 in 8.15. Ker se bo papir sproti tehtal, vas v primeru gneče prosimo za malo potrpljenja. Potrudite se in prinesite čim večjo količino papirja.

Šolski sklad OŠ Benedikt

Humanitarna akcija "Drobtinica"

četrtek, 17. 10. 2019, 7:47, objavila Doris Horvat

V nedeljo, 20. 10. 2019, bo v Benediktu potekala humanitarna akcija "Drobtinica", ki jo organizira Rdeči križ Slovenije OZ Lenart v okviru OO RK Benedikt v sodelovanju z OŠ Benedikt. Učenci naše šole se bodo humanitarne akciji udeležili v sklopu interesne dejavnosti Prostovoljstvo. V Benediktu pred trgovino Mercator bo od 7. do 12. ure postavljena stojnica, na kateri bodo učenci v zameno za prostovoljne prispevke ponujali pekovske izdelke in sadje, ki jih bodo podarili donatorji. Zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu OŠ Benedikt, v okviru katerega bomo lahko otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili topel obrok.

Vljudno vas vabimo, da nas podprete s svojim obiskom.

Kostanjev piknik

sreda, 16. 10. 2019, 21:56, objavila Doroteja Šlebinger

Kostanjček zaspanček
(M.Voglar)

Kostanjček zaspanček na veji visi,
zavit ves v lupino prav sladko že spi.
Tedaj pa zapiha vanj veter močan:
kostanjček zaspanček, jesen je na plan!

Kostanjev piknik je potekal v lepem sončnem vremenu na ponedeljkov jesenski dan. Otroci in starši so sodelovali pri prinašanju kostanjev, vrtčevska kuhinja pa je poskrbela za topel čaj. Tudi razigrane otroške glasbe nam ni manjkalo. Starši so se našemu povabilu odzvali v zelo velikem številu in skupaj smo preživeli lep popoldan.

Botra jesen

ponedeljek, 7. 10. 2019, 13:22, objavila Mihaela Kralj

Botra jesen že v deželo prihaja,
z dežjem in vetrom nam rada nagaja.
V polje in gozd je že urno zavila,
barve jesenske povsod je razlila.
S kapljico rose je barve zmešala,
kaplje dežja pa še zraven dodala.
(Janez Kuhar)

Jesen že pridno barva tudi našo naravo z rumenimi, rdečimi in rjavimi barvami. Sonce se že veselo skriva za oblaki in jesenski pridelki so že večinoma pobrani. S svojo paleto jesenskih barv je Botra jesen obarvala tudi naš vrtec. Pogumno je stopila skozi naša vrata in pozdravila otroke v vsaki igralnici. S seboj je prinesla tudi polno košaro jesenskih pridelkov in plodov, katere so si lahko otroci pobližje ogledali in se o njih pogovarjali. Otroci so Botro jesen lepo sprejeli, zapeli so ji pesmice in se poslovili z željo, da jih drugo leto spet obišče. Obljubili so ji, da bodo jesen s pridom izkoristili in se v naravi naužili njenih lepot.

Vabilo na kostanjev piknik

sreda, 2. 10. 2019, 21:10, objavila Nataša Golob

Jaz na piknik grem,
tud' jaz na piknik grem,
jaz na piknik grem,
prišla je lepa že jesen.
Darove spet poklanja,
veliko jabolk in kostanja.
(Mojca Pavlič)

V četrtek, 10. 10. 2019, od 15.00 do 17.00 ure, vas vabimo na kostanjev piknik. Piknik bo potekal na igrišču pred starim vrtcem. Prosimo, da v ta namen prinesete kostanje in dobro voljo.

Lepo vas pozdravljamo, vgojitelji vrtca Benedikt

Predstava Pesmice s podstrešja

sreda, 2. 10. 2019, 20:55, objavila Nataša Golob

V petek, 4. 10. 2019, nas prvič v tem vrtčevskem letu obišče Miškino gledališče KU-KUC s poskočno predstavo Pesmice s podstrešja.

V sodelovanju z Dejanom Krajncem nam pripravljajo predstavo, ki je posebna, drugačna in neponovljiva in prav s to predstavo nas bodo popeljali v prijeten in prav tako poseben Teden otroka, ki ga praznujemo v prihajajočem tednu.

Trajnostna mobilnost

nedelja, 22. 9. 2019, 22:32, objavila Nataša Golob

Skupaj z OŠ smo se odzvali povabilu Ministrstva za infrastrukturo RS k sodelovanju pri izvajanju aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti.

S projektom želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok v vrtcih in njihovih bližnjih in posledično k zmanjševanju motornega prometa v okolici vrtca. Hkrati prispevamo k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja.

V vrtcu nas bo spremljal beli zajček, ki želi očistiti svoj umazani kožušček.

Beli zajček želi otroke in njihove starše spodbuditi, da prihajajo v vrtec na čimbolj trajnosten način: s hojo, s kolesom, s skirojem, z rolerji, s poganjalčkom.

Aktivnosti bomo izvajali v oddelkih drugega starostnega obdobja od septembra 2019 do julija 2021.

Množični tek za otroke

ponedeljek, 16. 9. 2019, 10:17, objavila Nataša Golob

Atletska zveza Slovenije tudi letos pripravlja množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji – Začni mlad, tekmuj pošteno, ki se mu je lani pridružilo več kot 20.000 otrok iz celotne Slovenije. Ta poseben športni dogodek bo v Sloveniji potekal v četrtek, 19. septembra 2019.

Tudi otroci iz našega vrtca se bodo pridružili učencem naše šole, se orientirali na označeni progi s startom in ciljem ter s tekom poskušali premagati razdaljo 200 m.

Sodelovali bodo otroci iz oddelka Sončkov, Mehurčkov in Oblačkov.

Vabilo na 1. roditeljski sestanek

ponedeljek, 16. 9. 2019, 9:30, objavila Nataša Golob

Spoštovani starši oziroma skrbniki!

Vabimo vas na 1. roditeljski sestanek oddelka vašega otroka, ki bo v prostorih vrtca in sicer v igralnici vašega otroka. Sestanki oddelkov bodo potekali:

 • Lunice - sreda, 18. 9. 2019 ob 16.00
 • Metuljčki - četrtek, 19. 9. 2019 ob 16.30
 • Palčki - sreda, 18. 9. 2019 ob 16.00
 • Škrati - četrtek, 19. 9. 2019 ob 16.30
 • Zvezdice - sreda, 18. 9. 2019 ob 17. 00
 • Mehurčki - ponedeljek, 16. 9. 2019 ob 16.30
 • Oblački - četrtek, 19. 9. 2018 ob 17.00
 • Sončki - četrtek, 19. 9. 2018 ob 16.30

Dnevni red:

 1. Pozdrav in predstavitev strokovnih delavk v oddelku.
 2. Organizacija dela in hišni red vrtca Benedikt.
 3. Predstavitev oddelka in Letnega delovnega načrta.
 4. Dogodki in aktivnosti na nivoju vrtca.
 5. Pobude, predlogi, vprašanja.

Vljudno vabljeni.

Strokovni delavci vrtca