Obvestila‎ > ‎

TRADICIONALNI SLOVENSKI (MEDENI) ZAJTRK 2015 V VRTCU - 20.11.2015

objavljeno: 16. nov. 2015 08:52 avtor: Simona Lorenčič   [ posodobljeno 16. nov. 2015 09:25 ]
NAMEN, VODENJE IN USKLAJEVANJE PROJEKTA 

S projektom Tradicionalni slovenski zajtrk želimo izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in šolajočo se mladino ter širšo javnost o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Projekt vodi in usklajuje medresorska delovna skupina, ki jo je imenovalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - MKGP.
 
DAN ZAJTRKA

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada Republike Slovenije leta 2012 in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 20. novembra. Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Z zajtrkom, kar še posebej velja za zajtrk, s katerim obeležujemo Dan slovenske hrane, ne nadomeščamo malice ali izpuščamo katerega koli drugega obroka.  

ŽIVILA

Tradicionalni slovenski zajtrk 2015 je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka.

Več si lahko preberete tukaj. 


Dan slovenske hrane - vsak tretji petek v novembru

Comments