Obvestila‎ > ‎

PLAVALNI TEČAJ ZA PREDŠOLSKE OTROKE - obvestilo

objavljeno: 4. maj 2017 11:43 avtor: Simona Lorenčič

Spoštovani starši, skrbniki,

obveščamo Vas, da bo potekal plavalni tečaj za predšolske otroke na Ptuju od ponedeljka, 8. 5. 2017 do petka, 12. 5. 2017.

Odhod iz vrtca je ob 9.00 uri. Pred odhodom imajo otroci v vrtcu zajtrk in po prihodu tudi kosilo. 

Vrnili se bomo predvidoma ob 13.00 uri. Čas vračanja bomo natančneje opredelili po prvem dnevu, ko bomo videli, koliko časa nam vzamejo vse priprave za odhod iz Ptuja. 

Poskrbite, da bodo otroci zjutraj prišli pravočasno na zajtrk.

Otroci potrebujejo za plavanje naslednje:

-          kopalke,

-      večjo brisačo, ki naj bo na določenem mestu označena, oziroma vsak dan otroku tudi pokažite, kakšna je in ali ima kje kakšno označbo oz. ime…,

-          vrečko, v katero bodo po plavanju spravili mokre stvari,

-          in seveda spodnje perilo.

Če menite, da lahko otroku že zjutraj oblečete kopalke in da ne bo to predstavljalo ovire ali težave otroku, mu jih lahko (obvestite o tem tudi vzgojitelje v oddelku).

Deklice naj imajo lase spete v čope ali kite, ki jih bomo razdrli pri sušenju las. Obvezno naj imajo glavnike, krtače za lažje »razčesavanje« in naj česanje malo povadijo tudi doma…saj to rade počnejo, ali ne?  Sporočite nam, če ima otrok morda občutljivo lasišče.

Če kateri dan otrok morda česa ne bo prinesel domov ali bo karkoli zamenjal, nam to prosim sporočite. Tudi če je potrebno sporočiti kaj drugega, nam to zaupajte.

Otroke oblačite vremenu primerno. Presodite in otroka seznanite, če mora imeti na glavi pokrivalo oz. povejte nam v oddelku.

POMEMBNO: V tem tednu, ko gremo na plavanje, Vas prosimo, da otroci zjutraj ne zajtrkujejo mlečnih izdelkov, saj tudi v vrtcu ne bomo imeli mlečnega zajtrka. Sporočite tudi glede slabosti, oziroma naj ima otrok kakšno vrečko v dosegljivem žepku nahrbtnika v primeru, da do slabosti pride.

S seboj jim dajte kakšno vodo, lahko tudi jabolko in morda žemljo (za prvo potešitev lakote do prihoda na kosilo v vrtec).

Če menite, da smo še pozabili na kaj opozoriti, nas prosim opomnite. Morda imate še kakšno vprašanje, postavite ga.

Lep plavalni pozdrav!                                                                                                                                                                                

Comments