Obvestila‎ > ‎

7. OTROŠKA PUSTNA POVORKA V NAJSTAREJŠEM SLOVENSKEM MESTU PTUJ

objavljeno: 20. feb. 2017 08:13 avtor: Simona Lorenčič   [ posodobljeno 14. mar. 2017 12:49 ]

                                                Spoštovani starši, skrbniki.     

Ponovno se na Ptuju bliža čas pustnih dogodkov in pustnih norčij, ki poskrbijo za odganjanje zime.         Takrat si večina nadene maske in se prepusti pustnim šegam in navadam. 

V ta namen bomo letos ponovno obiskali že tradicionalno 7. otroško pustno povorko »Veselih maškar«, ki bo potekala v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj in se predstavili s skupinsko masko (Sončki, Mehurčki in Oblački – samo letniki 2010, 2011 in 2012). Za pustne kostume in ideje bomo poskrbeli mi v vrtcu. 

Tema letošnje pustne povorke je nadgradnja lanske: Prebujanje pomladi

Na Ptuj se bomo odpravili v ponedeljek, 27. 2. 2017, takoj po zimskih počitnicah.                             Odhod izpred vrtca je predviden takoj po zajtrku (ob 8.30 uri najkasneje), zato Vas naprošamo, da naj bodo otroci na ta dan prej v vrtcu oz. naj bodo točni na zajtrk (do 8.00 ure). Prihod na Ptuj je predviden do 9.15 ure. Sledi zbiranje skupin iz različnih vrtcev ob toplem napitku in okrepčilu (topel čaj in rogljiček). Ob 10.00 uri sledi povorka po starih mestnih ulicah ter zaključek povorke z rajanjem v Karnevalski dvorani, kjer nam bodo postregli s ptujskim krofom, čajem in sokom, kasneje – po rajanju pa še s kosilom. Za tem sledi veselo pustno rajanje ob glasbi in različnih animacijah. Predviden čas kosila je med 12.00 in 13.00 uro (oz. letos malo kasneje - približno ob 13.00 uri, ker bo dvorana nekoliko večja in bo kosilo za vse udeležence ob isti uri). Po kosilu se bodo otroci počasi odpravili proti Benediktu. Prihod v Benedikt je predviden med 13.30 in 14.00 uro oz. lahko nekoliko kasneje, zaradi poznejše ure kosila!!!


Vse podrobnosti o programu si lahko preberete na spletni strani http://www.kurentovanje.net  

V primeru nejasnosti, zadržanosti oz. morebitnih drugih težav in vprašanj ali nesoglasja pri udeležbi na povorki, se posvetujte z vzgojitelji v oddelku in nas o tem obvestite. Tisti otrok, ki se ne bo udeležil povorke, bo deležen varstva v vrtcu (združen v enem oddelku).

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.
Comments